Onze Limousin koeien

Koeien 2

Sinds 1999 houden wij op diervriendelijke wijze Limousin koeien op onze boerderij in de Rotterdamse polder Schieveen.
Dit ras is oorspronkelijk afkomstig uit Frankrijk en staat nog heel dicht bij de natuur en dat heeft veel voordelen. 

IMG-20160419-WA0001

Het is een sober en sterk ras met goede moedereigenschappen. Limousinkoeien kalven op natuurlijke wijze, de kalfjes zogen 10 maanden bij hun moeder en krijgen geen onnodige medicatie. Op extensieve wijze, zonder gebruik van kunstmest, beheren ze de graslanden. De Limousins staan in alle rust het grootste gedeelte van het jaar buiten in polder Schieveen, waar ze natuurlijk gevarieerd ruwvoer eten.  Zo dragen ze bij aan de instandhouding, de variatie en het onderhoud van de Schieveense polder en aan leefomgeving van de weidevogels.
Genoemde eigenschappen hebben onze liefde voor dit ras bepaald. Perfect passend in de Schieveense polder geven ze ons een mals stuk vlees, mooi rood en fijn van draad. Wij verkopen het vlees rechtstreeks vanaf de boerderij onder de naam:

LIMOUSIN PUUR RUNDVLEES UIT DE NATUUR

Klik voor bestelinformatie

Een dier- en milieuvriendelijk, traceerbaar stuk rundvlees uit de Rotterdamse polder van sterke Limousin koeien die hier geboren en getogen zijn.

ikb

 

Door IKB (integrale Keten Beheersing) is de herkomst van vee en vlees bekend.

bvd3

 

Ons bedrijf is al jaren BVD-vrij. Door deze verhoogde gezondheidsstatus heeft ons bedrijf minder kans op schade door BVD en weerstand gerelateerde aandoeningen.

Afbeelding1

 

Al onze koeien staan ingeschreven bij het stamboek van Limousin Vereniging Nederland. Dit stamboek bewaakt  het behoud van het oerrund Limousin. Tevens verstrekken zij informatie aan consumenten en leden.

koeiencombi2