Wie zijn wij

lenno en marielle uitgesneden

Lenno en Mariëlle Hoogerbrugge, wij wonen met onze kinderen en beestenboel op de boerderij in de Rotterdamse polder Schieveen. 
We zijn alweer de vierde generatie Hoogerbrugges op deze plek. ‘Natuurlijk Boeren’ is onze manier van leven, het zit ons in 't bloed. 

IMG-20160419-WA0001

De omgang met de dieren en de seizoenen is erg afwisselend en het geeft ontzettend veel voldoening. Met respect voor dier en natuur leveren wij puur natuurlijke producten en diensten voor de Rotterdammers en de omliggende regio's. Het Loonbedrijf  is sinds 1994 actief een mooie aanvulling doordat de machines ook voor derden worden ingezet. Al meer dan 10 jaar vermarkten wij ons eigen Limousin puur natuur rundvlees direct vanaf de boerderij aan particulieren.
In onze kleinschalige pensionstal verhuren we stallen aan paardenliefhebbers. In de vilterij maken wij milieu-en diervriendelijke schapenvachten en vele andere wollige producten. We spinnen, breien en weven. Tijdens onze workshops en creatieve avonden dragen we deze oude technieken over aan de liefhebbers. De boerderij is regelmatig te bezoeken: op de verkoopdagen van het Limousin vlees, tijdens de wolwerkplaatsavonden, de Midden Delfland Dagen en voor educatieve doeleinden.

Lenno is aanspreekpunt voor het loonbedrijf en voor de Limousin koeien. Een mooie combinatie. De koeien blijven zolang als mogelijk buiten, alleen in de winter moeten
ze een paar maanden naar binnen. 

 

Mariëlle regelt iedere 3-4 weken
de verkoop van het Limousin puur natuur rundvlees, verzorgt de administratie en hand en spandiensten.
Ook organiseert zij educatieve en creatieve activiteiten.

Op de boerderij is er, naast de Limousin koeien de schapen en de pensionpaarden, nog een bonte verzameling aan dieren te vinden. Pony Laura, een Tinker op leeftijd die altijd in is voor een ritje.

 

lenno wei
marielle en paard
DSC_0532

Juist in deze wintermaanden is het loonwerk iets minder hectisch, het werk en de aandacht verschuift dan meer richting stal, in deze periode kalven onze koeien.

Samen houden Lenno en Mariëlle
de pensionstal draaiend en natuurlijk, niet in de laatste plaats, hun gezin met drie kinderen, tieners en twintigers alweer.  Zij hebben het voorrecht op te groeien op de boerderij. 


De honden Mazzel en Happy komen je blaffend tegemoet, maar zoals het spreekwoord luidt: “blaffende honden...” In het weitje lopen het varken Midas en de geit Dora en scharrelen de kippen. Twee rode katers verjagen de muizen.

banner meerdere foto's met logo